Rauhaa 2017

”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.”
-‭‭John‬ ‭14:27

Mietteitä

Vuodet vierii, tilanteet vaihtuu, tunteet kulkee vuoristorataa. Hyvää uutta vuotta toivotetaan. Tuleeko tästä hyvä vuosi? Mikä tekee vuodesta hyvän?

Jeesus. Jeesus on aihe iloon joka päivä, ja jokaisen surun keskellä Jeesus ei jätä vaan johtaa meitä eteenpäin. Jeesus antaa rauhan – hän hallitsee. Jeesus antaa rohkeuden – hän on mukana. Jeesus antaa toivon – parempaa on tulossa!

img_0061

Kumppanin uuden vuoden konferenssissa oltiin Rien kanssa lasten kokouksista vastuussa.

img_0066

Joulu & uusi vuosi.

Vuodet huipentuu aina Jouluun ja uuteen vuoteen. Marraskuussa aloittamamme Alfa kurssi Kioton yliopistollakin huipentui yllättäen juuri ennen Joulua. Kristillisen killan vastuuhenkilö ilmoitti ennen sen illan Alfaa, että se on viimeinen Alfa, kiitos vaan. Kiittelin takaisin ja yritin pitää hymyn suulla. Myöhemmin sain kuulla, että killan sisällä oli ollut riitoja Alfasta. Harmi! Mutta ei siihen kannata jäädä jumiin. Ennen kun tultiin Kiotoon, Jumala puhui mulle ja Rielle siitä miten pitää oppia tekemään Ukemi (Judo liike jolla kaatuminen ei satu ja pääsee nopeasti ylös). Ei muuta kun uutta putkeen!

Japanilaiset tulee hyvin kirkkoon Jouluna. Meille se isoin juttu oli 25. pvän illan Kyoto New Church Joulujuhla. Kahvilaan jossa kokoonnumme ahtautui 25 ihmistä, puolet ei uskovia. Nautimme Joululauluista, ruuasta, ja sain jakaa sanaa. ”Joulu on hyvä, koska se kertoo  meille että Jumala ei ole meitä unohtanut!” Pieniä numeroita, vähän ihmisiä, mutta ei Jumala ole meistä yhtäkään unohtanut. Rakastetaan jokaista jonka Herra meille lähettää.

Uudeksi vuodeksi mentiin Rien vanhempia morjestamaan Shikokun saaren Takamatsuun. Teki hyvää päästä pois ja hakea motivaatiota. Viime sunnuntaina oli tämän vuoden eka kokous, ja vaikka meitä oli vain 10 niin ne kaksi ei uskovaa mukana kertoo mulle että me ei  olla vain vaihtoehto uskoville, vaan oikeasti tavoitetaan ei uskovia. Hedelmä tulee sitten Jumalan ajalla. Mielellään nopeemmin kuin hitaammin!

img_0077

Joulujuhlaa

Elämä

Pojat kasvaa ja elämä jatkuu. Kaikki pojat pärjää koulussa hyvin, kiitos muistamisesta. Saku pelaa futista, soittaa rumpuja, ja aloitti pianon soiton kanssa. Riku on koulun urheilu kerhossa ja tykkää lukea paljon. Noalle eka luokka ja kaverit on tarpeeksi nyt, mutta keväällä pistetään poika futis kerhoon.

Rien kanssa ollaan tänä vuonna sitten oltu 10 vuotta lähetystyössä Japanissa. 14 vuotta naimisissa. Äkkiä menee. Jumala on uskollinen. Elämä on matka. Jeesuksen armosta, loistavan perheen kanssa ja hienon kotiseurakunnan tukemana seuraavan mutkan taakse voi kaasutella toivoa täynnä.

Hyvää Uutta vuotta 2017!

img_0076

Karaokessa perheen kanssa uuteena vuotena. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s