Kyoto-Bangkok-KyotoUni-ChaCha!

Kiitos muistamisesta. Viime uutiskirjeen jälkeen oli menoa.

Bangkokkiin ja takas, Alfa kurssi Kioton yliopistolla, ja srk kokousten aloitus Cha Cha kahvilassa. Vähemmän puhetta ja enemmän tekoja – lausahdus tuli mieleen. Mutta mitä mieleen jäi?

Se Bangkokin reissu oli hyvä monessa mielessä. Itse Henry ja Ruut Monosen ja Markus Norblomin kanssa monesti Bangkokin työstä juteltua oli hieno nähdä paikan päällä heidän työtään ja ideoida. Menin sinne Kioton seurakunnan pastori Okitan, Kioton Yamashinan pastori Shinnosuken, ja Minaguchin seurakunnan evankelistan Nishikawan kanssa. Heille se oli varmasti silmiä avaava reissu.

Reissussa pohdimme miten ensinnäkin tehdä evankeliointia kaupungissa seurakunnan ulkopuolella. Entrance kahvila ja studio antoi paljon ajateltavaa. Toiseksi tutustuimme median käyttöön, media asiantuntija Milka (kuvassa oikealla) toi ryhmämme tälle vuosituhannelle median käytössä. Saimme myös tutustua Fidan slummityöhön ja vierailla Thaimaalaisissa seurakunnissa.

Ennemmin kuin vastaus kaikkiin kysymyksiimme, matka oli prosessin aloittaja tai osa prosessia Japanin kumppanille. Japanin kumppaniseurakunnat ovat vanhoja ja usein vanhanaikaisia. Ja vaikka siinä on hyvääkin niin Jeesuksen sanoman kommunikointi tämän päivän Japanilaiselle ei toimi niin kuin 50 vuotta sitten. Jonkun pitää muuttua, vaikka sanoman sisällön ei. Meidan käyttö, tiimityöskentely, ja seurakunnan ulkopuolelle meno evankelioimaan luonnollisten kontaktien kautta jäivät pastori tovereilleni päällimmäisiksi mieleen. Suunnittelimme jatkoa niin, että ensi vuonna menemme Bangkokkiin kumppanin nuorten kanssa aktioon – antamaan ja saamaan.

img_4730

Nishikawa Makio, Okita Shinya, Markus Nordblom, Henry&Ruut Mononen, Tane, Milka.

Alfa kurssi Kioton yliopistolla. Torstaina aloitettiin Alfa, ja se oli tähänastisista helpoin meille. Me mentiin Rien ja parin muun seurakuntalaisen kanssa yliopistolle vetämään se opetus puoli, kun opiskelija itse hoitivat tarjoilut, lämmittelyt ja kavereiden kutsumisen. Pieni huone oli ihan täys jengiä, n. 18 henkeä oli rennosti keskustelemassa Jumalasta!! Wau! Nää opiskelijat on kyl huippu jengiä – ei tarvii kaivaa mielipiteitä ulos eikä kannustaa innostumaan lämmittelyssä. Päinvastoin! Mun ryhmässä oli kaksi ei uskovaa opiskelijaa ja yks uskova – heillä kaikilla sydän auki ja jano Jumalan puoleen. Tästä tulee vielä hyvä!

Kyoto Net Church Easy Sunday. Sunnuntai iltana oli eka kokous Cha Cha kahvilassa. Muistoissa mentiin takas Takamatsun seurakunnan istutukseen, siellä kun 2000-luvun alussa aloitettiin ja muutettiin olohuoneesta kirkko rakennukseen niin vaan johtoryhmä ilmestyi paikalle. Eli ei ainakaan huonommin voi mennä, ja sitä huokailin Jumalan puoleen. Totta tosiaan, ne jotka yleensä käy ei päässeet mukaan, mutta oli hienoa että tuli yksi uusi perhe ekaa kertaa kirkkoon. Noan luokkalaisen perhe tuli ja kuuli evankeliumin ensimmäistä kertaa. Siitä se lähtee. Saatiin myös legendaarisia vieraita Suomesta, kun Reijo Blommendahl tuli mukaan ystävänsä kanssa. Eli ihan hyvin meni ekaksi kerraksi!

2. Korinttolaiskirje 5: 14-21 sanoo näin: Me näet päättelemme näin: Kun yksi on kuollut kaikkien puolesta, niin kaikki ovat kuolleet. Ja hän on kuollut kaikkien puolesta, jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä. Niinpä emme enää arvioi ketään pelkästään inhimilliseltä kannalta. Vaikka olisimmekin ennen tunteneet Kristuksen pelkästään inhimilliseltä kannalta, emme enää tunne. Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme. Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.

Se oli mun teksti sunnuntaina, ja otsikkona: Muutumme kun kohtaamme Jeesuksen. Rukoillaan evankeliumin siemenen kasvua!

Kiitos! Arigatou gosaimasu!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s